Upp till 10hp mer ger vårat Kit som kostar 3500:- och inkluderar alla options du vill ha!!Tempmätare ingår i vårat 800R kit.

Vi kör SkiDoo & Lynx egna progam BUDS i real time samtidigt som vi bromsar motorn!

 

För närvarande är det bara vi som hanterar detta kitt och det skulle förvåna mig om nån annan har tiden,intresset,baskunskaper,möjligheter och utrustning att göra det.
Ett kit av denna grad är nytt för skotersidan, nya saker gör många förbryllade och svårt att ta in och därav okunskap hos den du brukar rådfråga. Med svar som att chip trimning går
ut på att ändra parametrar på olika saker till smärt gränsen, vilket kan stämma in bra på bilsidan. 800R har helt enkelt mindre effekt på Svenska marknaden, att kalla det en strypt variant
eller en garanti vänligare motor spelar ingen roll, huvudsaken att så många som möjligt vet att det finns en lösning.
Som du läser högst upp på sidan så ändras din motor till samma som i USA/Canada och dom är ju oxå sålda med garanti så ingen behöver bekymra sig om att motorn går på sin smärtgräns.

Snöskoterfolket har en lättsamhet till sina handlare och denna vinter går garantin ut för dom sist sålda 800R maskinerna och det är ingen Big Deal längre att klaga hos sin handlare som
själv inte hade någon anledning att misstro det han sålde och jag har en o annan gång fått skäl att tro även generalagenten var ovetande om detta.
Eftersom variatorn är bestyckad för 150 friska hästar och Svenska varianten ger normalt 136-141, jag tror ingen gett mer än det, absolut har en o annan gett så lågt som 125hästar.
(Blå/Vita Summit ger alltid minst) så har jag i samband med bromsningen frågat kunden hur skotern betett sig och är på det klara att dom som har haft 140+hästar inte upplevt nåt större problem
med variatorn samt dom under 140 hästar har ett elände med sjunkande varvtal. Facit blir att det krävs minimum 140 hästar för att dra runt std variator bestyckning.

Med kittet fungerar variatorbestyckningen helt hundra, jag själv har inte haft anledning till att byta ut nånting men betonar att du måste lära dig att klicka variatorn rätt, och ett steg räcker bara till 400meters
höjdskillnad. Har du köptvång till nåt i variatorväg så är Crank Shop's fjäderbelastade ställskruvar till klicken nummer 1 på inköpslistan. (du köper direkt från dom).

Pipa, slutburk och topp med kittet? Skippa högkomp topp, ok du får ett bra gain på gassvaret men inget mer, tvärtom lite rysk roulett på lång fullgas. Pipa ger inga underverk, dynoport är något av
den bästa men ger bara1-2hp mer än std. Jag har kört en 50mil på min -10 och fick själv känslan om en 5-10 hästar kick nånstans i högre varvtalsområdet när man paddlade på gashandtaget men
den gav bara 2 hästar mer i bromsbänken, pipan ger motorn en annan karraktär, kanske den passar din körstil och ger dig en bättre feelgod känsla, en smaksak.
Slutburk förändrar inte motorns karaktär nånting, effektskillnaden ligger på -5 till +2, Positiv upplevelse beror på att ljudet hjälper dig att bättre förstå motorns språk.

I skrivande stund en liten varning, flera har hört av sig att dom köpt en beg cdi box som varit omgjord av oss, säljaren hade haft den på sin Mxz -09 men i försäljningen hade han monterat en beg std box.
Nu är det 3 boxar, sålda med samma försäljnings argument som vart hit på koll och alla var std boxar av spridda skurars ursprung, ingen härstammade från en Mzx -09!!
Ingen har heller vart återförsäljare genom mig på denna produkt!! Så det känns inte bra att säkerligen fler därute blivit lurade.

 


800r-crank-amp-rpm

I en fullutrustad bromsbänk kan man göra många intressanta tester.
Här testar jag startmotorn, med och utan tändstift.

 

 

 

 M.Performance 0250-71321 Mora


ROTAX 800 R

+ 8-10 Hp för endast 3500:- !!
Ring och boka tid, ofta kan vi fixa det samma dag!
Är du tveksam + det finns snö, får du provköra kittet först en timme innan du bestämmer om du vill köpa det!
Det är en unik deal!


 

Jag har genom åren arbetat med väldigt många 800R motorer i bromsbänken och har sett det mesta av tillbehör & trim som kunder kommit med, pris vs effektskillnad i verkligheten är ofta orimligt dyrt, och 5000:- per hästkraft existerar mer än ofta.

Jag har själv haft varje årsmod. av Lynx, och 2008 gjorde absolut ingen ägare glad, (samma motor som Summit -07). Jag härdade ut 2tim till inkörning var klar sen bromsade jag den, 126hp gav den!!
Nu var jag inte ensam om att känna att 150hästar borde kännas bättre och i Januari 2008 var 800R den mest bokade i bromsrummet.

Många av dom hade kommit i klammeri med sin handlare om prestandan och ville visa upp svart på vitt. Det resulterade att generalagenten ringde upp drabbade handlare med direktivet att 800R går inte att bromsa,dvs mäta effekten, varför kunde varken generalagenten eller handlaren svara på. Den gav helt enkelt sin utlovade effekt på 150hp och misstrodde man var det bara inbillning.

Jag såg tester från USA & Canada där motorer bevisligen gav 146-153hp medans här i normalfall 136-141hp med samma karraktär av effekt drop som power tec 800 motorn när den blev varmare.
Det var ganska enkelt att härleda effektskillnaden till att ECM boxen var olika programerad. Att köpa ECM boxar i USA med passande nyckel hade fungerat i mindre antal, men att få nån handlare därborta att montera in boxarna i en ny skoter och programera en nyckel hade inte fungerat och blivit för dyrt.

Lösningen blev att vi fick införskaffa dom verktyg som behövdes för att ta bort Svenska strypningen, och resultatet att kunna erbjuda friska hästkrafter ner mot 350:-/st är unikt billigt.


Vårat kitt kostar 3500:- , kom förbi med skotern eller skicka Cdi boxen,gärna med bussgods. Nya bättre anpassande munstycken medföljer.
Kör du Skidoo så skicka även med hastighets mätaren så får du temp mätaren mm. på köpet.

100% Upplevelse garanti eller pengarna tillbaka till alla som gör kittet på plats hos oss!!

Ta ur Cdi/Ecu boxen, som sitter på oljetanken och hastighetsmätaren
och skicka med Bussgods eller Post till.
M.Performance
Brudtallsvägen 14
792 33 Mora 0250-71321

Mer info mullemora@gmail.com 070-5668680


Tjänster som unikt vi kan aktivera.
Temp mätare 1000:-
Höjdmätare 1000:-

Fordons info utskrift, mkt detaljerad
400:-
Fin Kalibrera varvtal lr hastmätare,när du vet hur många % fel den visar 1000:-
Rens av all data från Ecu och göra den ny igen 1000:-
Rens av all data från hast.mätare och göra den ny igen 1000:-
Ändra hast. mätaren från Lynx vs Skidoo 800:-

Ta bort Dess funktionen, du kan använda vilken dess nyckel som helst.
Pris 1000:-

2008 Kan tankmätaren fin kalibreras i 10steg. Pris 800:- (på vissa modeller)

Normala tjänster
Uppdateringar,om det finns nån 400:-
Prog en nyckel 400:-
Gifta hastighets mätare med Ecu 400:-

OBS.
Max pris är 3500:-, tar du kittet så ingår
det du vill ha av dessa tjänster.


Material
Ny Dess nyckel 700:-